یکی از بهترین ، خوشمزه ترین و پرطرفدارترین غذاها در کشور عزیزمان رشته آش است که در همه نقاط خود طرفداران پر و پا قرص خود را در اختیار دارد ولی از بین این مساحتی که کشورمان به خود اختصاص داده است منطقه آذربایجان و به خصوص استان اردبیل است که اهالی فهیم و خون گرم آن ارادت خاصی به این غذای لذیذ دارند. رشته سوپ ورمیشل می تواند غذای بسیار خوش طعم و خوش عطری برای مهمانان عزیز نه تنها در این شهر بلکه در سرتاسر کشور عزیزمان را فراهم نماید. رشته آش غذایی است که علاوه بر کم هزینه بودن پختن آن ،طرز پخت آن نیز بسیار آسان بوده و هرکسی با اندکی سررشته داشتن از آشپزی می تواند این غذای خوشمزه را آماده نماید. رشته آش یکی از بهترین غذاهایی است که میتوانیم در هنگام مهمانی های با تعداد زیاد درست کنیم که هم هزینه مان کمتر شود و هم این که قطعا در زمان های دسته جمعی بیشتر می چسبد.
معرفی رشته آش اردبیل در بازار
وقتی به استان اردبیل پا می گذارید اولین چیزهایی که به ذهن یک مسافر و توریست خطور می کند این است که از جاهای دیدنی مثل: دریاچه شورابیل، بقعه شیخ صفی، بازار اردبیل،آب گرم های سرعین، پل معلق مشکین شهر و بسیار بسیار جاهای دیدنی این شهر زیبا دیدن کند ولی قبل از همه این گشت و گذارها نیاز است که دلی از عزا هم دربیاورد.برای این کار ما به عنوان کسی که سال ها در این شهر ساکن بوده ایم و با همه فوت های کوزه گری آن آشنا هستیم، پیشنهاد میکنیم که به یکی از رستوران های با کیفیت و معروف این شهر رفته( که با اندک پرسش و پاسخی می فهمید که به کجا باید بروید) و رشته آش اردبیل را از دست پخت های آشپزهای توانای این شهر میل بفرمایید و بعد از معرفی رشته پلویی فله آنجاست که می فهمید تمام تعریف و تمجیدات از آش رشته اردبیل درست و به جا بوده است.
از مواد لازمی که برای تهیه آش رشته مخصوص اردبیل نیاز است می توان به نخود، لوبیا، آرد گندم، عدس، پیاز داغ، سیرداغ و…نام برد. در این میان غالبا این آش را با کشک(در زبان محلی قوروت) میل می فرمایند ولی خوردن آن با سرکه و حتی ترشی نیز رواج دارد.رشته آش با توجه به موادی که در پختن آن به کار می برند و همچنین میوه هایی مانند آلبالو، زرد آلو،گوجه سبز و…یک غذای کامل به شمار میرود ولی مانده به سلیقه خانواده ها به عنوان پیش غذا خصوصا در مهمانی ها کاربرد فراوانی دارد.
تفاوت رشته آش اردبیل با دیگر رشته ها
رشته آش غذای محبوبی در سرتاسر کشورمان است ولی در اردبیل جایگاه ویژه ای دارد که در نوع طبخ شان نیز نسبت به سایر مناطق دارای عمده تفاوت هایی است که مهمترین تفاوت رشته آش حمید با انواع رشته آشی ها در مواد اولیه آن ها است که چون عمده شغل استان اردبیل کشاورزی و دامداری است به همین خاطر به طور مثال گندمی که در کارخانه آردسازی مصرف می شود از همین خاک های حاصل خیزی که سرشار از مواد معدنی می باشد تهیه شده و به آرد تبدیل می شود.در این کشت زارها از کودها و سم های شیمیایی بسیار اندکی استفاده می شود و اکثر محصولات ارگانیک می باشند.
پخش عمده رشته آش اردیبل در بازار
پخش عمده رشته آش اردبیل در بازار اختصاص می یابد به قشر کم درآمد جامعه زیرا از جهت اقتصادی بسیار کمتر از غذاهای دیگر هزینه تمام شده دارد. همچنین لازم به ذکر است که هم اکنون پخش رشته آش اردبیل نه تنها در خود استان بلکه در کل کشور گسترده شده است و روز به روز بر طرفداران آن در سرتاسر میهن عزیزمان افزوده می شود تا هم نیاز غذایی کشور به این مورد را تامین کند و هم نام استان را در همه گوشه کشور سر زبان ها بیندازد تا همگی خواستار این باشند که هر جور شده این غذای خوشمزه را یکبار در رستوران های خود این شهر تناول بفرمایند.