سایر محصولات بادام زمینی جیف مانند شیر بادام زمینی، محصولات تخمیر شده بادام زمینی، آنالوگ های پنیر، نوشیدنی های بادام زمینی هنوز برای استفاده در تولید آنها و تجاری سازی برای مثال بسیار محبوب نیستند.
شیر بادام زمینی از لجن تولید شده از آسیاب کردن یک حجم بادام زمینی خام با 6 حجم آب به مدت 30 دقیقه تهیه می شود. pH روی 9 تنظیم می شود و با استفاده از جداکننده کرم چربی از نشاسته و فیبر حذف می شود.
این فرآیند یک مایع زرد رنگ تقریباً بدون چربی ایجاد می کند و شیر با پروتئین بالا را تشکیل می دهد. شیر بادام زمینی را نشان دادند که می تواند توسط باکتری های اسید لاکتیک تخمیر شود و روشی برای تهیه نوشیدنی از فیلتر بادام زمینی خیس شده بلانچ شده و آسیاب شده است.
پروتئین چربی ها و فیبر اجزای اصلی تشکیل دهنده بادام زمینی هستند. همه این اجزا در مفیدترین اشکال خود وجود دارند. پروتئین گیاهی است: چربی غیراشباع است و فیبر آن کربوهیدرات پیچیده ای است که ثابت شده است که همگی برای تغذیه انسان بهترین هستند.
طبق شورای بادام زمینی آمریکا پروفایل چربی بادام زمینی حاوی حدود 50 درصد اسیدهای چرب تک غیراشباع، 33 درصد پارافورمالدئید و 14 درصد اسیدهای چرب اشباع است که ترکیبی از اسیدهای چرب دوستدار قلب است.
میزان چربی ترانس موجود در کره بادام زمینی با تثبیت کننده 2 درصد 156 برابر کمتر از مقداری است که برای رسیدن به 0 گرم چربی ترانس بر روی برچسب مواد غذایی لازم است.
محصولات بادام زمینی (خام، کره و روغن) در مقایسه با رژیم های کم چرب برای سلامت قلب مفیدتر هستند. رژیم غذایی بادام زمینی با چربی تک غیراشباع بالا کلسترول کل بدن آنها را 11 درصد و کلسترول بد LDL را تا 14 درصد کاهش داد در حالی که کلسترول خوب HDL آنها با کاهش تری گلیسیرید حفظ شد.
مزایای رژیم غذایی بادام زمینی بر روی کلسترول با رژیم غذایی روغن زیتون قابل مقایسه بود. شواهد قوی وجود دارد که از ارتباط بین چربی های تک غیراشباع و همچنین مصرف کلی آجیل و کاهش خطر بیماری عروق کرونر قلب حمایت می کند.
داده های در حال ظهور به وضوح نشان می دهد که نوع چربی می تواند به طرق مختلف بر سلامتی در مراحل مختلف زندگی تأثیر بگذارد. چربی موجود در بادام زمینی و کره بادام زمینی کالری سالمی را برای نوزادان و کودکان مبتلا به سوءتغذیه در زمان نیاز آنها فراهم می کند.