در حقیقت سویا روغنی 1401 حاوی فیتواستروژن است که باعث ناباروری می شود. با این حال، برای دستیابی به این امر مصرف دوز «اسب» سویا در روز ضروری است.
دانشمندان دریافته اند که مصرف 50 میلی گرم سویا روغنی در روز به بدن آسیبی نمی رساند. با این حال، زنانی که می خواهند باردار شوند باید مصرف سویا را محدود کنند.
سویا روغنی حاوی پروتئین طبیعی است، اما به خوبی هضم و جذب بدن نمی شود. دانشمندان همچنین دریافته اند که سویا حاوی موادی است که رشد را کند می کند.
سویا می تواند در عملکرد تیروئید اختلال ایجاد کند. سویا یک محصول کشاورزی آلوده است. سویا از جذب منیزیم، کلسیم، روی، آهن جلوگیری می کند.
در بیشتر موارد، سویا یک محصول گیاهی مفید است. با این حال، از این هدیه سوء استفاده نکنید.
برای بررسی اثرات مضر سویا بر بدن انسان، دانشمندان بسیاری از کشورها آزمایش های زیادی را انجام داده اند. با این حال، هیچ یک از آنها هنوز پاسخ روشنی نداده اند، زیرا افراد مورد مطالعه واکنش های بسیار متناقضی از خود نشان دادند.
شاید این به دلیل ملیت افرادی است که در مطالعات شرکت کردند و حافظه ژنتیکی آنها در برخی کشورها، سویا برای چندین قرن مصرف می شود و در جایی محصولات آن فقط 20-25 سال پیش ظاهر شد.
با این وجود، برخی از نتایج هنوز گرفته شد. با مصرف متوسط و معقول سویا، سلول های سرطانی ظاهر نمی شوند، علاوه بر این، خطر ابتلا به بیماری های سرطانی به طور کلی کاهش می یابد.
اگر مقدار کافی ید همراه با غذای دیگر وارد بدن شود، استفاده از غذای سویا بر عملکرد غده تیروئید تأثیری ندارد.
خوردن سویا به هیچ وجه نمی تواند باعث ایجاد بیماری آلزایمر شود، زیرا دانه سویا حاوی موادی است که برعکس، به طور موثری از این بیماری محافظت می کند.
مصرف زیاد فرآورده های سویا در برخی موارد (و در صورت وجود شاخص های دیگر) می تواند منجر به ناباروری زنان و ناتوانی جنسی مردان شود.
با توجه به اینکه سویا خود حاوی عناصر میکرو و ماکرو مفید فراوانی است، تقریباً همه چیز مورد نیاز بدن را تامین می کند و محصولات حاصل از آن در جذب سایر مواد معدنی تداخلی ایجاد نمی کند.
با این حال توصیه نمی شود که غذای سویا را اساس رژیم غذایی قرار دهید، باید آن را با آجیل، سبزیجات و غلات تکمیل کنید و اگر گیاهخوار نیستید، گوشت.